moss-ois-some
Moss i Sverige.

Uavgjort mot svensk motstand

I aldeles strålende sol i Göteborg, nærmere bestemt på Bravida Arena som er Häckens hjemmebane, var Örgryte vertskap for dagens treningskamp. Som mange vet, var det fra nettopp Örgryte Kjell Olofsson ble hentet fra tilbake i 1989. En interessant detalj er at Örgryte er Sveriges eldste fotballklubb.

Tekst: Jan Erik Syverud. Foto: Christian Thuesen

Selv om Christian Thuesen misliker Bravida Arena, ligner faktisk stadion litt på hvordan Melløs Arena kunne ha sett ut hvis den noen gang hadde blitt bygd. En stadion som hadde vært perfekt for mange norske lag, inkludert vårt eget MFK om noen år. Det er lov å drømme.

Det var MFK som startet best og var det førende laget innledningsvis. Bo Hegland, Laurent Mendy og Thomas Klemetsen Jakobsen var farlig frempå de første 20 minuttene, men enten var det like utenfor, eller så var vertenes sisteskanse på plass.

MFK hadde sine muligheter før pause, men marginene var ikke på Kællanes side.

Rundt 20 minutter inn i kampen dukket Hjælmen opp på tribunen etter litt omkjøring. Samtidig som Hjælmen ankom Bravida, tok svenskene over mer av banespillet. Selv om Örgryte ikke skapte all verden av sjanser før pause, var de småfarlige på dødballer, men var målløst til pause.

I pausen benyttet jeg og flere andre anledningen til å kjøpe noe kaldt å drikke. I Sverige er det nemlig lov med øl på stadion, mens i Norge er dette ikke tillatt. Jeg ser noen sammenligner det med Holmenkollen for et par uker siden, men da har du ikke forstått forskjellen på kontrollert skjenk og flatfyll i skauen. Eller at det er lov å selge alkoholholdig drikke på teaterforestillinger hvor barn opptrer, men ikke på Melløs. Er ikke fotball kultur? Nok om det. Det var uansett deilig å nyte kald lesk i påskesola.

Etter hvilen hadde Adan Hussein kommet inn for Marius Andresen, mens Ian Hoffmann ble flyttet over på høyrebacken. Amerikaneren er kjent for å være en allsidig spiller som kan utfordre begge veier og bruke både høyre og venstre. Hoffmann var mannen bak 2. omgangs første store sjanse da han fant pannebrasken til Eyþór Björgólfsson, men headingen gikk like over mål.

Rundt en time inn i kampen burde Sebastian Pedersen ha gitt MFK ledelsen. Thomas Klemetsen Jakobsen og Adan Hussein spilte vegg på MFKs venstreside før Hussein ga ballen videre til Bo Hegland. Med en utsøkt lobbpasning fant Hegland Sebastian Pedersen, som smalt til på volley, men kun en god keeper hos Örgryte hindret scoring.

Neste spiller som prøvde seg var Thomas Klemetsen Jakobsen, som dro seg fint inn i banen fra sin venstreside før han til slutt sendte avgårde et skudd, men keeperen var nok en gang på plass og avverget til corner.

På den påfølgende corneren var Laurent Mendy svært nær ved å gi MFK ledelsen med et hodestøt, men headingen gikk like utenfor mål.

Sebastian Pedersen fikk en ny mulighet da han klinket til fra like utenfor 16-meteren, men igjen var Örgrytes sisteskanse der og hindret scoring.

Dermed endte det 0-0 i solskinnet på Bravida Arena i Göteborg. Kun en god keeper hindret MFK-seier. Det er ekstremt gledelig å se at Henrik Gjesdal nesten spilte hele kampen og virkelig ser pigg ut etter skaden han pådro seg mot Hødd i fjor høst.

Neste helg er det generalprøve på Melløs når Ull/Kisa, med Kasey Wehrman som hovedtrener, står på motsatt side klokken 13:00. Dette er siste test før det hele sparkes i gang 1. april mot Lyn!


Henrik Gjesdal viser god form to uker for seriestart. Mot Örgryte ble det drøyt 80 minutter for midtstopperen.

Kampfakta

Treningskamp
Örgryte IS – Moss FK 0-0
Bravida Arena, Göteborg

Tilskuere
404

Gult kort
Ian Hoffmann, Moss FK

Moss FK XI 4-1-2-1-2
Ranmark – Andresen(Hussein), Race(Hellestø), Gjesdal(Saaty), Hoffmann – Håpnes – Mendy, Stavdal(Isufi) – Hegland(Lajqi) – Björgólfsson(Pedersen), Klemetsen Jakobsen

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *