Erik Nilsson, Tonje Gravningsmyhr, Hanne Winther, Tommy Winther.
Fra venstre: Erik Nilsson, Tonje Gravningsmyhr, Hanne Winther, Tommy Winther.

Nytt samarbeid for åpenhet om psykisk helse!

Jeg heter Tommy Winther og har en historie som psykisk syk. Torsdag 11.april viser vi forestillingen “Tommy Winthers psyke reise” på Verket scene i Moss. Denne kvelden har vi med oss et nytt og spennende tilskudd til teamet vårt!

Tekst: Tommy Winther

Tilfeldigvis møtte jeg musiker og låtskriver Tonje Gravningsmyhr etter en konsert vi begge hadde vært på. Vi kom i prat og jeg viste frem noen av tekstene jeg har skrevet. Hun viste meg sine, og musikken sin. Deretter inviterte jeg Tonje med på et samarbeid.

I tiden etterpå har vi jobbet sammen om tekster. Vi har sammen skrevet nye tekster fra bunnen av, Tonje har gått i prosess med oss på tekster jeg og kona mi, Hanne har skrevet, og vi har gått med i prosess på tekster Tonje har skrevet. Deretter har Tonje satt musikk til tekstene. Dette arbeidet har resultert i et økende antall låter med norske tekster som sprenger nye grenser i rammen vi beveger oss innenfor, der målsetningen er å utvide rommet for hva vi snakker om mennesker imellom – og hvordan vi snakker om det å leve med psykisk sykdom. Det finnes mye forskning. Noen temaer er det blitt stuerent å ta opp. Med vår forestilling vil vi få fram mer erfaringsbasert kunnskap og ekte opplevelser – livshistorier så mange sitter med men opplever å mangle rom til å snakke høyt om.

Musikk gjør det mulig å fortelle vanskelige ting på nye måter og treffer sterkt i følelser og tanker. Vi gleder oss derfor veldig til å presentere to av låtene på Verket scene torsdag 11.april som del av forestillingen “Tommy Winthers psyke reise”. Låtene fremføres av Tonje på vokal og trompet/flygelhorn sammen med pianist Erik Nilsson.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *