Mann i kokkedrakt legger mat på en asjett.
Bare én av fire bedrifter har en rekrutteringsstrategi, og seks av ti står foran et generasjonsskifte.

Mangel på fagfolk utfordrer mat- og drikkenæringen

Kun én av fire bedrifter har rekrutteringsstrategi, og mange står foran et generasjonsskifte.

NHO Mat og Drikkes kvartalsrapport for 2. kvartal 2025 viser at rekruttering og kompetanse fortsatt er en stor utfordring for mat- og drikkenæringen. Bare én av fire bedrifter har en rekrutteringsstrategi, og seks av ti står foran et generasjonsskifte.

I tillegg har kun en tredjedel av bedriftene et samarbeid med skole eller utdanningsinstitusjon, og bare 38 prosent melder at de har klart å få tak i lærlinger.

Mangelen på kvalifisert arbeidskraft kan hemme både vekst og investeringer, og andelen som ser dette som en stor utfordring har økt til nær 40 prosent. Bedriftene ønsker i stor grad å heve kompetansen internt for å møte behovene.

– I lys av demografiske endringer og et forestående generasjonsskifte i mange bedrifter, blir behovet for rekruttering og kompetanseheving stadig mer aktuelt, skriver administrerende direktør, Petter Haas Brubakk innledningsvis i rapporten.

Her finner du flere funn og Kvartalsrapporten for 2. kvartal 2025 i sin helhet

Ill: NHO Mat og Drikke

Våre siste saker her:

Når skatten straffer dem som bygger landet
Selskapsskatten er rettferdig: Jo bedre det går, jo mer betaler du. Overskudd...
Moss, Våler og Råde undertegnet avtale om flere læreplasser
Kommunene Moss, Våler og Råde har sammen med Østfold fylkeskommune signert en...
Black Week-rapport: Nesten halvparten av handelen vil skje med “lånte” penger
Nordmenn skal shoppe for mer enn i fjor, men nesten halvparten av alle Black...
Én av fem frykter de ikke har råd til jul
For mange nordmenn står julefeiringen i fare fordi økonomien ikke strekker til....

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *