KluBb1-prisen skal deles ut for 19. gang

En god tradisjon er aldri en tradisjon for mye. KluBb1 har gjort tradisjon av å hedre mennesker som har gjort det lille (eller store) ekstra for kulturlivet i Mosseregionen, og tradisjonen tro skjer dette under arrangementet “Det lysnet i skogen” på Skihytta.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

I følge KluBb1s styreleder, Tore Hangerhagen, har kulturklubben også i år mottatt flere nominasjoner til prisen.

– Det er alltid en vanskelig avgjørelse å ta, for det er hele tiden flere enn en person som fortjener den. Men vi er jo nødt til å lande på noe, og det skal vi klare også i år, sier han.

I følge KluBb1s vedtekter kan kandidater til prisene være enkeltpersoner eller grupper, unge eller gamle, amatører og unge i begynnelsen av sin karriere eller kandidater med lengre fartstid. Det kan være noen som trenger hjelp til studieutgifter, reisestipend eller tid i lydstudio for demoinnspilling, hjelp til kjøp av instrumenter eller annet utstyr, videoproduksjon, markedsføring, konsert- og turnestøtte eller annet. Kanskje aller helst noen som arbeider aktivt i ”kulissene”, som ofte ikke blir lagt så mye merke til, eller ikke helt har slått igjennom ennå, men burde ha gjort det. Det kan for eksempel være lyd- og lysteknikere, sjauere, dugnadsledere, produsenter, regissører og altmulig-hjelpere som sjelden viser seg å bli vurdert ved denne type pristildelinger.

En solid rekke av vinnere

Tidligere vinnere av KluBb1-prisen er Gunnar Stordahl, Ole Jacob Lindberg, Kai Roger Simonsen, Kråkereiret, Bjørn Gulbrandsen, Linn Olsen, Petter Kviltu/Magnus Gulbrandsen, Leif Bye/Queens, Mona-Lill Reinbach, Arne Dybdahl/Trond Bull–Hansen, Kristian Johannessen, House of Foundation, Stand Up Moss, Trond Gundersen, Ole-Christian Lien, Odd Espen Skjærbekk, Tonje Gravningsmyhr og Moss Bluesklubb i 2023.

Så tilbake til tradisjonene: Tradisjonen tro, har kulturklubben også i år satt sammen en dag på Skihytta, som ikke bare byr på prisutdeling, men også på god og gratis underholdning.

– Denne gang har vi vært så heldige å få med oss to av karene fra gruppa Bjelleklang, Finn Evensen på vokal og rytmeinstrumenter, og Robert Skrolsvik på vokal samt alle former for strengeinstrumenter – av og til også en tangent eller flere, forteller Hangerhagen.

Etter at gruppa Bjelleklang så dagens lys, i 1986, har de prestert ti album som har solgt svært godt, og en lang rekke herlige hitlåter. Debutalbumet “Dæng Dæng” ble sluppet i 1991, og siden har de bare rullet på. Hvem husker vel ikke “Hyttetur”, “Mercedes Benz”, “Gummihatt”, “Meisemelodi” og ikke minst “Gud, hvor du er deilig”?

Come-back og ny duo

Rundt 2010 ble det litt roligere rundt den glade gjengen fra Lørenskog, men i fjor sommer trommet de igjen sine fantasifulle hoder sammen. De gjorde stor suksess under Byfesten på Kirketorget i Moss, og en lang rekke andre steder, så det var helt tydelig at de var savnet.
Finn Evensen og Robert Skrolsvik har nå slått noen kraftige “dæng” på stortromma, og dannet en duo som kan spille og gjøgle når ikke hele gruppa har tid, og det er dette man kan få oppleve på Skihytta førstkommende søndag klokka 12.00. Duoen lover god stemning, kjente og kjære låter fra Norge og resten av Skandinavia, samt høy allsangfaktor – og muligens også en og annen slager fra Bjelleklang.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *