Gå ikke glipp av A.P.P.L.A.U.S. oppsetning av Chicago

Allerede på fredag står premieren på årets A.P.P.L.A.U.S.-oppsetning på Parkteatret, og denne gang er det Fred Ebb og John Kanders verdenskjente musikal Chicago mossingene har øvd inn for sitt publikum.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst
LENNART PETTERSEN foto

Chicago premierte på Broadway i 1975, og siden har en lang rekke kjente sangere og dansere hatt rollene som Roxie Hart, Fred Casely, Billy Flynn og de andre karakterene – både på scenen og filmlerretet. Man kan jo trekke fram navn som Chita Rivera, Jerry Orbach, Liza Minelli, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, Renee Zellweger, Henriette Lien og Hilde Louise Asbjørnsen for å trekke fram noen, men denne gang er det altså Moss egen ungdom som har tatt rollene, og skal vi tro den utsendte fotografen, så har de gjort dette med glans, og publikum har absolutt mye å glede seg til.

KULTURSKOLENS FLAGGSKIP: Lokal ungdom, flere av dem elever ved dans eller idrett på Kirkeparken videregående, står på scenen når selveste Chicago skal vises i Moss.

Lokale kapasiteter

Regien er ved Kjærand Moe, koreografien ved Sanna Bjerketvedt, sanginstruktør har vært Gudrun Lorentzen og kapellmester er Ellen Marie Carlsen. Sistnevnte leder et orkester bestående av ni musikere, og hun lover fantastisk musikk og flotte prestasjoner av teater, sang og dans av de dyktige ungdomsskuespillerne.

Chicago tar publikum tilbake til 20-tallet, der Roxie Hart har en stor drøm om å bli artist på et varietéteater. Hun innleder et forhold til Fred Casley, som har lovet å hjelpe henne med å få drømmen til å gå i oppfyllelse, noe som senere viser seg å ha vært en stor løgn. Mord og grådighet blandet inn i et hektisk showbiz-miljø – beskrevet med skuespill, sang og dans har tidligere gitt Chicago en lang rekke priser, deriblant seks Oscarpriser for filmatiseringen i 2002.

TILBAKE TIL 20-TALLET: Det er stil og eleganse over danserne i Ebb og Kanders kjente og kjære musikal.

Sju forestillinger

Vi vet ikke hvor mange priser som er tilgjengelige for unge skuespillere, men vi vet at teatergruppa A.P.P.L.A.U.S. har vunnet Christian Frederik-prisen, samt fostret en rekke skuespillere, sangere og dansere som senere har vunnet priser, og skrevet sine gode navn inn kultur-Norges omfattende historiebok med roller både på scene, skjerm og som stemmeskuespillere.

Selv om Chicago er den lengstlevende musikalen på Broadway, har du ikke all verden av tid på deg, hvis du skal få med deg oppsetningen her i Moss. Premieren står lørdag 16. mars, og så blir det seks forestillinger til, der den siste går av stabelen lørdag 23. mars. Løp og kjøp!

LIZA MINELLI?: Nei, det er nok en lokal, kommende stjerne som innehar rollen med flosshatten denne gang.

Fakta om A.P.P.L.A.U.S.

A.P.P.L.A.U.S. er kulturskolens fordypningstilbud i musikkteater for ungdom fra 15 til 20 år. Aktørene blir plukket ut via A.P.P.L.A.U.S. har vist seg gjennom mange år å være en “talentfabrikk”. I 2011 ble A.P.P.L.A.U.S. tildelt Christian Frederik-prisen og flere av aktørene har vunnet ulike priser opp gjennom årene gruppen har eksistert. I 2020 ble A.P.P.L.A.U.S. tildelt Mossianaprisen for sitt bidrag til å sette Moss på kartet, styrke byens prestisje utad, og ikke minst øke bevisstheten om at Moss er et godt sted å bo.

I mer enn 20 år har talentfulle ungdommer fra kulturskolens musikkteatergruppe gitt oss fantastiske musikaloppsetninger til stående applaus og strålende anmeldelser. Nå er de arbeidsomme, positive, produktive, livlige og aktive ungdomsskuespillerne igjen klare til å gi deg nye musikalopplevelser.

BREAK A LEG: ByMoss ønsker skuespillere, sangere, dansere og musikere all lykke til på både premieren og de resterende seks forestillingene.

 

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *