lyn-story(1)
Moss vant premieren mot Lyn

Drømmestart på sesongen for Moss FK

Endelig var ventetiden over. Med gode resultater bak seg gjennom vinteren, var mange mossinger spent på hva som ville møte dem 2. påskedag da nyopprykkede Lyn kom på besøk. Gjestene, som for to år siden spilte på nivå 4 i Norge, hadde hatt to opprykk på rad med den erfarne Jan Halvor Halvorsen ved roret.

Tekst: Jan Erik Syverud. Foto: Christian Thuesen

Likevel var ikke alt knirkefritt under den første serierunden. Scanningsystemet på ståtribunen sviktet, og tilskuere ble ledet inn på den gamle måten. Ikke nok med det så hadde man leid inn en DJ for å piske opp stemninga før kamp. Ut i fra reaksjonene på ståtribunen var ikke dette akkurat en kjempe hit.

Allerede etter 3 minutter fikk publikum en indikasjon på hva som ventet dem da Eyþór Björgólfsson smalt ballen i stolpen etter en corner.

Det var MFK som styrte det meste av spillet før pausen, selv om de store målsjansene uteble før hvilen. Men mot slutten av omgangen kunne de fremmøtte juble da Eyþór Björgólfsson satte opp Kristian Strande etter et innøvd trekk etter en dødball, og kapteinen gjorde ingen feil da han sendte MFK i ledelsen.

Etter hvilen kom Lyn mer med i kampen, og MFK hadde en periode med utfordringer da det var noe stor strekk i leddene, men forsvaret holdt stand. Etter 70 minutter ble det 2-0 til MFK etter en scoring hvor ballen var innom flere spillere før Bo Hegland fikk den i feltet og sendte den i nettaket.

Gressmatta på Melløs hadde fått mye velfortjent skryt før kampen og holdt stand gjennom hele kampen. Begge midtstopperne til MFK, Kristian Strande og Henrik Gjesdal, måtte gi seg med kramper og ble erstattet av Harald Race og Ilir Kukleci, som begge viste seg å ha full kontroll.

Gjestenes største sjanse kom etter et hjørnespark like etter Heglands scoring, men Mathias Eriksen Ranmark i MFK-målet avverget.

Mot slutten av kampen var det Ian Hoffmann som gjenvant ballen aggressivt høyt oppe på banen. Han fant Altin Laqji, som så Marius Andresen helt alene ute til høyre. Høyrebacken slo et perfekt innlegg som Sebastian Pedersen nådde frem til, og dermed sto det 3-0 til MFK.

Dermed fikk de 3012 tilskuerne som hadde møtt opp på Melløs 2. påskedag en fin avslutning på påsken 2023 sett med MFK-øyne. Dermed går MFK inn i 2. serierunde som serieleder i OBOS-ligaen på bedre målforskjell enn Bryne.

Mange tok turen til Melløs 2. påskedag. Ikke siden 2018 har det vært flere tilskuere innfor portene på Melløs.

Kampfakta

OBOS-ligaen runde 1
Moss FK – Lyn 3-0(1-0)
Melløs, Moss

Tilskuere
3012

Mål
1-0: Kristian Strande
2-0: Bo Hegland
3-0: Sebastian Pedersen

Gult kort
Jørgen Sjøl, Lyn
Even Bydal, Lyn

Moss FK XI 4-3-1-2
Ranmark – Andresen, Strande(Race), Gjesdal(Kukleci), Hoffmann – Elmi, Mendy, ALexandersson – Hegland(Laqji) – Klemtsen Jakobsen, Björgólfs­son (Pedersen)

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *