Det er vår, selv om det kanskje ikke føles helt sånn

Det merkes ikke så godt enda, men vårtegnene har begynt å komme, og de observante av oss har allerede nytt synet av både fugler som vender tilbake fra sydentur, svulmende knopper på bjørk og selje, nyfødte snøklokker og krokus, og så denne solhungrige karen da.

LENNART PETTERSEN foto – ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

For fotointeresserte Lennart Pettersen, er det en selvfølge å alltid ha minst ett kamera tilgjengelig på enhver kjøretur. For det finnes jo alltid et sted man kan parkere bilen og ta beina fatt innover i ett eller annet terreng. Noen går på skattejakt på kjøpesentre, andre på bruktbutikker. Lennart går på skattejakt i naturen.

Huggormen er et sikkert vårtegn, der den smyger seg ut av vinterboligen, finner en flekk som sola har varmet opp litt ekstra, og ligger der og tar til seg av de varme strålene. Om huggormen er like avhengig av D-vitaminer som vi mennesker er, skal av undertegnede være fullstendig usagt, men det er alltid hyggelig å oppleve bitte litt mer av naturen enn akkurat den stien man ferdes på, så det er bare å takke denne elegante skapningen, for at den titter fram og viser sitt flotte ytre.

Pettersen har hittil gått seg på huggorm både i Hobøl, Våler og på Alby, og han er alltid like rask til å sikte seg inn og fyre av kameraet, så også andre kan få servert litt natur – rett inn i stua. Og mange er nok mer glad i å få akkurat denne karen i billedform enn å møte på den ansikt til ansikt, men det er bare å holde avstand og la den være i fred. Da utgjør den ingen fare. Ville dyr er svært ofte mer redde for oss enn vi er for dem – og det med rette.

God vår!

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *