Rygge Meieri er tildelt Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Østfold, en prestisjefylt utmerkelse delt ut av Innovasjon Norge.
Juryen var imponert over hvordan ekteparet Sølvi og Stig Gammelsrød har bygd opp et moderne håndverksmeieri med økologisk dagsfersk melk fra egen gård.
Meieriet produserer et bredt spekter av produkter, inkludert oster, yoghurt og drikkevarer, alt laget med stor håndverksmessig presisjon.
Hele produksjonen skjer i naboskapet mellom gård og meieri, noe som gir kortreist og bærekraftig mat.
Prisen ble delt ut under Guldkorn-konferansen, med ordfører Simen Nord og representanter fra Innovasjon Norge og Østfold-kommunene til stede.
Regiondirektør Kristin Willoch Haugen uttalte at Rygge Meieri er «et forbilde for hvordan man kan kombinere tradisjon og innovasjon i landbruket».
Artikkelen fortsetter under bildet.

Om meieriet
Rygge Meieri er et lite meieri som viderefører meierihistorien i de tradisjonsrike lokalene ved Rygge stasjon.
Meieriet ble opprinnelig etablert i 1879 og var i aktiv drift frem til 1947.
Først i 2020 begynte vi et nytt kapittel da vi flyttet inn i de ærverdige lokalene og gjenopptok meieritradisjonene.
Alle produkter er laget på økologisk melk fra tradisjonsrike Bjølsund Gård. Det er kort vei fra gården til meieriet, hvor melken ystes til nydelige oster og meieriprodukter.
Rygge Meieri har tidligere vunnet priser i World Cheese Awards og fått Spesialitetsmerket fra Stiftelsen Norsk Mat.
En ekte Østfold-suksesshistorie – fra jord til bord!